Οι ομοφυλόφιλοι βασιλιάδες της Αγγλίας, ανάμεσά τους ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, ο Γουλιέλμος ΙΙ και η βασίλισσα Μαίρη που έγραφε στην ερωμένη της: «Είμαι η ταπεινή υπηρέτριά σου, είμαι το σκυλάκι σου»!

 

Ο ξάδελφος και διάδοχος της Ελισσάβετ της Αγγλίας, ο Ιάκωβος Ι, απολάμβανε την προσοχή των ωραίων νέων αυλικών. Ένας από τους αγαπημένους του ήταν ο Τζορτζ Βιλιέρς, στον οποίον έδωσε τον τίτλο του δούκα του Μπάκιγχαμ.

Ένας σύγχρονός του έγραψε για τη σχέση του βασιλιά με τον Μπάκιγχαμ, αλλά και με τον Λόρδο του Σόμερσετ: «Λοιπόν, αφού δεν φαινόταν να υπάρχει άλλος λόγος για τον οποίο επελέγησαν παρά μόνο για την ομορφιά τους, η αγάπη που τους έδειχνε ο βασιλιάς εκφραζόταν ερωτικώς σαν να είχε κάνει λάθος στο φύλο τους και τους νόμιζε για γυναίκες. Άλλωστε έχω δει τον Σόμερσετ και τον Μπάκιγχαμ να προσπαθούν να τους μοιάσουν στη θηλυκότητα των φορεμάτων τους. Ωστόσο, σε πρόστυχη εμφάνιση και έκφυλες χειρονομίες, ξεπερνούσαν κάθε εκπρόσωπο του γυναικείου φύλου με το οποίο έχω συνομιλήσει». Η προτίμηση για τους άνδρες δεν ήταν ασυνήθιστη ανάμεσα στους Βρετανούς βασιλείς. Ο Γουλιέλμος ΙΙ, ο Ριχάρδος Ι ο Λεοντόκαρδος και ο ήρως-βασιλιάς του Ρομπέν των Δασών, ο Εδουάρδος ΙΙ, είχαν τη φήμη ότι ήταν ομοφυλόφιλοι….

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: