ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Κώστας Μεντής

thumb.php

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1913.
Ήταν θείος της ηθοποιού Νένας Μεντή και του επίσης ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη.
Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που έκανε συνεχώς πλάκες, ενώ από το πρωί ως το βράδυ, έλεγε ανέκδοτα κάνοντας τον, πάντα το επίκεντρο της παρέας.

Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 1983.

==================

ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ

300px-Κώστας_Δούκας

Δούκας Κώστας
Ο Κώστας Δούκας (πραγματικό όνομα Ασλανίδης, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1895) ήταν Έλληνας , ηθοποιός και σεναριογράφος. Με… ρουμελιώτικο μουστάκι και «τραχιά» συμπεριφορά, υπήρξε ένας από τους πιο απολαυστικούς μπαρμπάδες ή συζύγους της ελληνικής οθόνης, που είχε σαν αρχή το «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»! Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος ήταν στην κωμωδία Της Κακομοίρας στον ρόλο του «μεγαλομπακάλη» Παντελή πλάϊ στον απολαυστικότατο «μπακαλόγατο» Κώστα Χατζηχρήστο (επίσης στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του). Σμυρνιός στην καταγωγή(το όνομά του, ήταν Ασλανίδης), ήρθε στην Ελλάδα το 1921, τελείωσε την Εμπορική Σχολή, αλλά η Τράπεζα Αθηνών τον έχασε, για το σινεμά. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε ένα θεατρικό μπουλούκι το ρόλο του Κίτσου στην «Γκόλφω», ενώ στο σινεμά πρωτοεμφανίστηκε το 1925 στη βουβή κωμωδία «Ο Γάμος της Κοντσέτας και του Μιχαήλ». Πέθανε τον Ιούλιο του 1967.
Φιλμογραφία
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [(εργολάβος κατεδάφισης)]
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Αριστείδης]
Το φτωχόπαιδο (1965) [Μπάμπης Τραγόπουλος]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [Γαληνός]
Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964) [Κώστας Τσελεπής]
Ενας Ζόρικος Δεκανέας (1964)
Τα 201 καναρίνια (1964) [Κυριάκος Μαράκης]
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Θανάσης Στριγγάρης]
Ο τρελλάρας (1963) [Γρηγόρης]
Οι Κατεργαρηδες (1963)
Της κακομοίρας (1963) [Παντελής Σκουφάγγελος]
Ο Γαμπρός μου ο Δικηγόρος (1962) [Τρύφωνας Καψομανώλης]
Η Αθήνα τη Νύχτα (1962)
Μερικοί το προτιμούν κρύο… (1962) [κ. Αγγέλου]
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Παντελής]
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962) [Τρύφωνας Καψομανώλης]
Ο ταξιτζής (1962) [(πατέρας Ρένου)]
Το Καρπουζάκι (1962)Never on Sunday [Ποτέ την Κυριακή] (1960)
Ο Θύμιος τα`χει 400 (1960)
Τα κίτρινα γάντια (1960) [(στρατηγός) Χ’Αντωνίου]
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) [(ταβερνιάρης)]
Δράκουλας και Σία (1959) [Αποστολος]
Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση (1958)
Ο Θείος της Βιολέτας (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Γιάννης Σκαρβέτσος]
Οι Τρεις Δραπέται του Φρενοκομείου (1954)
Μαύρη Γη (1952)
Ως σκηνοθέτης
Οι 900 της Μαρίνας (1961)
Δέσπω (1962)
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)
Μας ενώνει ο πόνος (1964)
Η μοίρα μας χτύπησε σκληρά (1966)


		
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: