Έκθεση: «Κράτος δικαίου και το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος»

ΠΟΛΙΤΣΜΟ15Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζει από τις 30 Απριλίου την έκθεση «Κράτος δικαίου και το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος» του John Jay College of Criminal Justice του City of New York University. Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν στο κοινό έργα καταξιωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών, Ελλήνων και Αμερικανών, που ασχολούνται με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδεικνύουν ιδέες και κοινωνικά μηνύματα σχετικά με το κράτος δικαίου.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει στο ευρύτερο κοινό το έργο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, αλλά και να κάνει τη φωνή των καλλιτεχνών αφορμή για έναν διεθνή διάλογο υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει η Θάλεια Βραχοπούλου, καθηγήτρια εικαστικών τεχνών στο John Jay College of Criminal Justice του City of New York University η οποία έχει επιμεληθεί πάνω από 100 διεθνείς εκθέσεις, και ο Bill Pangburn, διευθυντής της Andrew and Anya Shiva Gallery της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα με την έκθεση των έργων τέχνης θα διοργανωθεί στην Αθήνα (11-14 Ιουνίου) το συνέδριο του John Jay College of Criminal Justice με θέμα «Το κράτος δικαίου σε μία εποχή αλλαγής: ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς». Το θέμα του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου στις μέρες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο τείνει να είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα. Με την καλλιτεχνική ευαισθησία που διέπει τους καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στην έκθεση και τους συντονιστές που επιμελούνται την όλη προσπάθεια, ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να προσεγγίσει τις τάσεις, τις διαθέσεις και τις επιθυμίες των καλλιτεχνών, σχετικά με την έννοια του κοινωνικού κράτους.

Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, Ρέντης
Εγκαίνια: Τετάρτη 30 Απριλίου στις 21:30
Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου – 13 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 11:00-15:00
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αντωνόπουλος Άγγελος, Γρηγοριάδης Γιάννης, Δουλγέρης Χριστόφορος, Κεσσανλής Νίκος, Μανουσάκης Μιχάλης, Μεϊμάρογλου Δέσποινα, Μελανίτης Γιάννης, Mητρέντσε Χριστίνα, Μουζακίτη Ελένη, Μπασάνος Κώστας, Ξαγοράρης Ζάφος, Οικονομοπούλου Μαρία, Παπαδάτος Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Νίνα, Παπατζανάκη Αντωνία, Ποταμιάνου Άρτεμις, Ρήνας Βαγγέλης, Σαββίδης Γιάννης- Θεοδώρου Λίνα, Saura Art , Σπηλιόπουλος Μάριος, Σταματίου Κωνσταντίνος, Στράτου Δανάη, Τρανός Νίκος, Τσώλης Κώστας, Χακίμ Ντόρις, Χατζημιχάλης Γεώργιος, Ballweg Janet, Benavides Marcus, Fradkin Lucy, Frederick Helen, Gerritzen Helen, Gimpaya Frank, Giordano Joan, The Guerrilla Girls, Jeon Jeongho, Jung Hye-Seung, Kim Hee Sook, Kirk Anthony, Lee Inmi and McDonald Kyle , Lee Yujin, Lopes Cyriaco, Magnanti Renee, Miranda Ibrahim, Pangburn Bill, Popov Milena, Simms Arthur, Ting Mary, Visani Roberto, Walker Ericka

newsn

Αρέσει σε %d bloggers: