ATTIKH – Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/01


ΚΑΙΑΥΡΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 15 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

VLADIMIR KUSH – 26 ΥΠΕΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ


vk (9)

 

vk (2)

 

vk (4)

 

vk (13)

(more…)

Ένταση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου


ΚΟΙΝΕΛΗ προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, την οποία- μεταξύ άλλων -κατηγόρησε ότι «έστησε» την υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος τους τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, «σημάδεψε» την 5η μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Θέλοντας να αποδομήσει την έρευνα που διενήργησε η οικονομική επιθεωρήτρια, ο Αλ. Κούγιας -εκ των υπερασπιστών του Μ. Λεμούσια- κατήγγειλε την οικονομική επιθεωρήτρια ότι ενήργησε «μεροληπτικά» και «προκατειλημμένα» σε βάρος των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Λεμούσια, περιορίζοντας την έρευνά της μόνο στα όσα της Συνέχεια

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ – ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ


https://i0.wp.com/www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2014/01/MIET.jpg

Διαρκής μέριμνα του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης είναι να κάνει γνωστό το εκδοτικό του έργο στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Γι’ αυτό το λόγο και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Φεβρουάριος είναι μήνας προσφορών και μεγάλων εκπτώσεων στο σύνολο των εκδόσεών του.
Οι βιβλιόφιλοι και όλοι οι φιλομαθείς αναγνώστες μπορούν να αποκτήσουν σπουδαία έργα και τίτλους-κοσμήματα της παγκόσμιας και της εγχώριας πνευματικής παραγωγής σε προσιτές τιμές. Μπορούν να επιλέξουν τα βιβλία που προτιμούν από μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών, οι οποίες καλύπτουν θεματικά ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των επιστημών του ανθρώπου (ιστορία, αρχαιολογία, Συνέχεια

Απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσσαλονίκης


ΠΟΛΙΤΣΜΟΜετά από μαραθώνια διαβούλευση, που διήρκεσε περισσότερο από 10 ώρες και η οποία συνοδεύτηκε από στιγμές έντονης αντιπαράθεσης, αλλά και από πολλές ανταλλαγές απόψεων, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου ως συνόλου στο ίδιο μέρος, που θα διαμορφωθεί σε επισκέψιμο χώρο. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση παρουσιάστηκαν έξι πιθανές λύσεις για την ανάδειξη των σημαντικότατων Συνέχεια

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ο «Επιστάτης»


12 (2)

Ο γερο-αλήτης Ντέιβις είναι ένας παρίας τον οποίο δύο παράξενα και νευρωτικά αδέρφια διορίζουν επιστάτη του εγκαταλελειμμένου σπιτιού τους. Ζει σε ένα δικό του σύμπαν ψευδαισθήσεων και δεν γνωρίζει τι σημαίνουν φιλία και καλοσύνη. Ο «Επιστάτης» είναι το έργο του 1951 που έκανε διάσημο τον 20χρονο τότε Χάρολντ Πίντερ και, όπως πολύ σωστά σημειώνει ο Βρετανός διανοούμενος, συγγραφέας Τζον Γκρος, είναι «ένα βαθιά πολιτικό έργο που απεικονίζει τη ζωή σαν μια ατέρμονη δοκιμασία». Ο νομπελίστας συγγραφέας σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα πολλαπλά πρόσωπα της εξουσίας, τους κοινωνικούς κανόνες αλλά και τις απέλπιδες προσπάθειες του ανθρώπου να συμβιώσει αρμονικά. Ο Γιώργος Κιμούλης έκανε τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του έργου και κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του παίζουν ο Γιώργος Χρανιώτης και ο Νίκος Γεωργάκης. Θέατρο «Δημήτρης Χορν», σε avant premiere για τους αναγνώστες του έντυπου «α» στις 31/1. Πληροφορίες στο τεύχος που κυκλοφορεί στις 30/1.

newsn

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εξεταστικές για Μνημόνιο, λίστα Λαγκάρντ, ΕΡΤ και υποβρύχια


ΣΧΟΛΚΟΜ«Εμείς έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα διερευνηθούν όλα εκείνα για τα οποία αναζητά και δικαιούται απαντήσεις» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει τουλάχιστον τέσσερις εξεταστικές επιτροπές για το μνημόνιο, τη λίστα Λαγκάρντ, την υπόθεση της ΕΡΤ και των υποβρυχίων.
Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτιμά: «Υπάρχει στη χώρα μας ζήτημα εξυγίανσης του δημοσίου βίου. Είναι πάμπολλα τα σκάνδαλα, είναι εξογιστική και Συνέχεια

Αφιέρωμα στον Χόρχε Λουίς Μπόρχες (31/1/14)


ΠΟΛΙΤΣΜΟΓια τον διάσημο Αργεντινό συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες και το έργο του θα μιλήσουν οι μεταφραστές του Αχ. Κυριακίδης και Δ. Καλοκύρης με αφορμή τις νέες εκδόσεις «Άπαντα τα πεζά» και «Ποιήματα». Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (Πανεπιστημίου 32).

ΟΞΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΝΓΕ


ΥΓΕΙ4ΑΟξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δ. Βαρνάβα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Αφορμή στάθηκε το εργασιακό καθεστώς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Το νομοσχέδιο ορίζει ότι θα είναι πλήρους απασχόλησης και η ΟΕΝΓΕ ζητά να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η ΟΕΝΓΕ, όταν ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ενέταξε στο ΕΣΥ τους γιατρούς του ΙΚΑ, ζητούσε να Συνέχεια

Θεωρεί ότι στοχοποιείται Διευκρινήσεις Γιακουμάτου Για τη δίωξη μελών της οικογενείας του


Στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον Οίκο Ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», αναφέρεται με διευκρινιστικές δηλώσεις ο βουλευτής της ΝΔ.

  ΣΧΟΛΚΟΜΣύμφωνα με τη δήλωση του κ. Γιακουμάτου: «Αναφορικά με την δίωξη κατά των μελών της οικογενείας μου, και στελεχών του Οίκου Ευγηρίας που διευθύνουν, αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω τα ακόλουθα: Η Φροντίδα Ηλικιωμένων Άγιος Χαράλαμπος λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1981 και στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που έχει υποστεί –και σωστά- από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν υπήρξε το παραμικρό, που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει.
Πρόκειται για μια πραγματικά πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο. Συνέχεια