ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΠΡΟΣ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (28-01-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (28-01-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ) ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-01-2014) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ http://www.emy.gr.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

Α. ΛΑΛΟΣ

ΑΤΤΙΚΗ – O ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28/01


ΚΑΤΑΙΓΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΙΑΙΑ 7 ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΟΛΑΝΤ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ- ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?


ΕΞ4ΑΟ Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αναγκάστηκε να διασκεδάσει τους φόβους που εγείρει η ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι Γάλλοι θα ερωτηθούν για το θέμα με δημοψήφισμα.
«Δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι ο γαλλικός λαός θα ερωτηθεί οπωσδήποτε» δήλωσε ο Ολάντ από την Άγκυρα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Ο Γκιουλ από την πλευρά του απάντησε ότι αναμένει από τη Γαλλία να μην εμποδίσει τη διαδικασία εισδοχής της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αλλαγές στο μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων


ΘΥΜΟΥΝΣε αναθεώρηση του οριζόντιου χαρακτήρα του μέτρου του πλαφόν στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από τους γιατρούς αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία παραδέχθηκε ότι «ο οριζόντιος χαρακτήρας του μέτρου έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως σε γιατρούς νοσοκομείων» τα οποία ήδη συζητήθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Δίωξη σε μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ για παράνομες αποζημιώσεις


ΕΛΛΑ4 Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών, της περιόδου 2006 έως 2010, της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), για υπόθεση κακής οικονομικής διαχείρισης, που φέρεται να προκάλεσε ζημιά του Δημοσίου που υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου και στρέφεται κατά 19 ατόμων- μέλη των διοικήσεων των ΕΑΣ την περίοδο 2006- 2010.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι υπεύθυνοι της Συνέχεια

ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΦΤΙΑ

Στην Αγκρότικα το Σάββατο οι αγρότες


ΑΓΡΟΤΓια το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Agrotica, το ερχόμενο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ετοιμάζονται οι αγρότες. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρουν τα εξής:

«Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες της χώρας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πλατείες των χωριών σε πολλούς νομούς.

Χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις Εφορίες σε δεκάδες νομούς υλοποιώντας την απόφαση  της πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων στην Λάρισα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Συνέχεια

Η Αφροδίτη του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας


Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης της ελληνιστικής περιόδου. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (φωτ. ΛΓ΄ ΕΠΚΑ).

Μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης της ελληνιστικής περιόδου. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (φωτ. ΛΓ΄ ΕΠΚΑ).

Ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο Αφροδίτης επέλεξαν ως πρώτο «Έκθεμα του Μήνα» για το 2014 το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, παρουσιάζοντάς το σε βίντεο που φιλοξενείται στη σελίδα του Μουσείου στο facebook.

Το αγαλμάτιο χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο και βρέθηκε το 1985, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην οδό Αγίας Θεοδώρας, δίπλα από τον ομώνυμο βυζαντινό ναό. Στο σημείο όπου βρίσκεται ο βυζαντινός ναός στην αρχαιότητα βρισκόταν το Πρυτανείο της Αμβρακίας. Συνέχεια

ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ


ΜΑΘΑΜΣτο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών επικοινωνίας του κοινού με τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, που εδρεύουν στο Ν. Αττικής, αναβαθμίζεται η οργανωμένη τηλεφωνική εξυπηρέτηση με την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Τηλεφωνικής Υποστήριξης Στρατολογικών Υπηρεσιών Αττικής (ΥΤΥΣΥΑ).
Η εν λόγω Υπηρεσία, η οποία ξεκινά τη λειτουργία της την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: Συνέχεια

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο για τον ΕΟΠΥΥ 4 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ Χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας Συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, κατά του νομοσχεδίου για την Υγεία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία εξήγγειλε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).


ΚΟΜΜΔΡΩ