ΑΤΤΙΚΗ – Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21/01


ΚΑΙΡ ΑΥΡΙΟΑΤΤΙΚΗ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ /ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ


ΚΟΜΣΧΟΛΑ4Την ώρα που το ανθελληνικό μνημονιακό καθεστώς έχει αφήσει ελεύθερο τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη να βγάζει διαγγέλματα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρατούνται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού. Και όχι μόνο αυτό.
Αυτήν την στιγμή διενεργείται νέος παράνομος έλεγχος δίχως παρουσία Εισαγγελέα στα κελιά τους, κατόπιν άνωθεν εντολής χωρίς κανένα απολύτως λόγο και με μοναδικό σκοπό την κάμψη του ηθικού και του φρονήματός τους. Συνέχεια

Γιατί ο Ιγνατίου τρόμαξε (τόσο πολύ) τον Γιώργο…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΠΟΛΗ σφοδρή σύγκρουση την οποία πυροδότησε η αποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου στο “Έθνος της Κυριακής” για όσα προηγήθηκαν της ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου την άνοιξη του 2010, καθώς και εκείνα που ακολούθησαν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προφανώς και έχει ευρύτερες διαστάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και η πλευρά του τελευταίου των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός εξωτερίκευσε τόσο μεγάλη και τόσο σφοδρή ενόχληση.
Η Ελλάδα που κάνει τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο από μια βαθιά, Συνέχεια

Τέλος στα επιδόματα στέγασης για ανέργους μετανάστες της Ε.Ε., βάζει η Βρετανία


ΕΞ4ΑΜε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail, η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι και ο υπουργός Εργασίας και Συνταξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, ανακοίνωσαν το τέλος στην παροχή κρατικών επιδομάτων στέγασης σε άνεργους-μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε., από τον Απρίλιο κάνοντας λόγο για “αισχρή προδοσία” κατά των βρετανών εργαζομένων.
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Κάμερον σχετίζεται, όπως υποστηρίζουν οι δύο υπουργοί στο γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι εκτοπίζονται από μετανάστες. Με το νέο σύστημα, όπως σημειώνουν στο άρθρο τους οι δύο υπουργοί, θα τεθεί Συνέχεια

Αρνητική για δανειολήπτη ήταν η απόφαση του Ειρ. της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, το οποίο όρισε μηνιαία δόση 200 ευρώ το μήνα για τα χρέη του προς τις τράπεζες


ΚΟΙΝΑ4Αρνητική για τον δανειολήπτη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, το οποίο όρισε μηνιαία δόση 200 ευρώ το μήνα για τα χρέη του προς τις τράπεζες.
Ο δανειολήπτης είναι άνεργος και το μοναδικό του εισόδημα είναι 360 ευρώ.
Ο Eιρηνοδίκης απέρριψε ως αόριστη την αίτηση διότι, όπως αναφέρει, δεν περιελάμβανε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία τον οδήγησαν στην υπερχρέωση. «Με το σκεπτικό αυτό», αναφέρεται στην απόφαση του Ειρηνοδίκη, «δεν θα σημειωθεί εκμετάλλευση του νόμου 4161/2013 από τους δανειολήπτες, αλλά και δεν θα καταρρεύσει το τραπεζικό Συνέχεια

ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΠΡΩΤΟ3

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΡΗ


ΚΡΙΣΗ

«Τα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ ενισχύονται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μνημονιακή τους προπαγάνδα» αναφέρεται στο ρεπορτάζ  της Αγγέλας Νταρζάνου στην Κυριακάτικη Αυγή. Ειδικότερα στο ρεπορτάζ αναφέρεται «η Εθνική τράπεζα ενέκρινε την ανανέωση ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ της οικογένειας Μπόμπολα (εργολάβων, εκδοτών και ρυθμιστών των πολιτικών καταστάσεων στην Ελλάδα) το οποίο είχε λήξει στις 31/12/2013. Παράλληλα, οι τράπεζες AlphaBank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank (δηλαδή όλες οι συστημικές) ενέκριναν τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ προς την εταιρία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (του γνωστού και μη εξαιρετέου Ψυχάρη), το οποίο είναι δεκαετούς διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος. Συνέχεια

26 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ Η ΤΕΛΈΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ


ΠΟΛΙΤΑ4Η Τελετή απονομής βραβείων των ταινιών του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά;» θα διεξαχθεί, τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του 9.84 (Τεχνόπολη, Γκάζι) από 16.30 έως 18.30. Η Τελετή θα προβληθεί από την Δημόσια Τηλεόραση.
Στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών «Πάμε Σινεμά;» συμμετέχουν 35 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας και εξωτερικού. Την Τελετή απονομής των βραβείων θα παρουσιάσει ο ηθοποιός, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από: Τάκης Σπυριδάκης, Συνέχεια

ΛΑΡΙΣΑ – ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


ΑΓΡΟΤΣε μπλόκα θα προχωρήσουν από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 οι αγρότες στην Λάρισα με θέμα τα νέα φορολογικά μέτρα έξω από τις εφορίες ενώ την 1η Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αγρότες της Λάρισας δεν συμμετείχαν στην Παναγροτική συγκέντρωση στην Αθήνα που έγινε το Δεκέμβριο του 2013 έξω από την Βουλή. Επίσης τον Δεκέμβριο 2013 ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση να μην δικασθούν οι υποθέσεις συνδικαλιστών που διώκονται ποινικά για τρία με τέσσερα χρόνια. Έτσι στην Αθήνα-Σύνταγμα έφτασαν μόνο οι Κρητικοί  αγρότες και 30 αγρότες από την Αχαϊα. Οι αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας έλειπαν.  

ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΚΡΥΒΕ ΘΡΑΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ


Orpheus_Relief

Μέρος από το Ανάγλυφο του Ορφέα

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γεωργίας (UGA) ξεκίνησαν το έργο «The Orpheus Relief Project» προκειμένου να εξακριβώσουν πώς ήταν χρωματισμένο ένα μαρμάρινο ανάγλυφο 2000 ετών βασιζόμενοι στα υπολείμματα χρώματος που είχαν διασωθεί σε αυτό. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα πραγματικό σοκ για τον καθένα.
Το θραύσμα του μαρμάρινου ανάγλυφου απεικονίζει την νεανική φιγούρα του Ερμή, του αγγελιοφόρου θεού, που σώζεται ως η μεγαλύτερη από τις τρεις φιγούρες της σύνθεσης, να συνοδεύει την Ευρυδίκη στον Κάτω Κόσμο κατά τη διάρκεια του τελικού αποχωρισμού της από τον Ορφέα. Αυτή η μεγάλη σύνθεση, γνωστή και ως «Ανάγλυφο του Ορφέα», είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα της ελληνικής γλυπτικής από την κλασική περίοδο, 450-400 π.Χ., που είχε αντιγραφεί από τους Ρωμαίους το 50 π.Χ.-50 μ.Χ. περίπου. Συνέχεια