ΗΠΑ – ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ


ΕΞ3Α

Δέκα νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων και του εξοπλιστικού προγράμματος ASRAD καλούνται τις επόμενες ημέρες να λογοδοτήσουν στον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή στο πλαίσιο της έρευνας για τις παράνομες αμοιβές.


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ  ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΥΤΖΕΣ
Οι νέες κλήσεις που απέστειλε ο ανακριτής αφορούν πρόσωπα που κατονομάστηκαν από τον πρώην εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες για παράνομα χρήματα που έδωσε για προμήθειες του ΥΕΘΑ.
Ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που κατηγορείται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή πως έδωσε χρήματα ως «μίζες» σε μια σειρά από πρόσωπα, κυρίως απόστρατους πλέον αξιωματικούς. Συνέχεια

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ….ΕΠΕΙΔΗ


ΣΟΦΟΣ

α) Οι αρχαίοι Αθηναίοι θεωρούσαν πως εκεί συγκεντρώνονται οι ψυχές των νεκρών της πόλης, για να κατέβουν στον Άδη από την περίφημη σπηλιά του Κρωπέα

β) Μια μοναχή βοήθησε τους κατοίκους της περιοχής, ανοίγοντας πηγάδι – κάνοντάς τους δηλαδή «ψυχικό»

γ)Το πρώτο ψυχιατρείο της χώρας άνοιξε εκεί που σήμερα βρίσκεται το γιαουρτάδικο του Φάρου Ψυχικού

Μια πήλινη κουδουνίστρα από την Άρτα ( 2οΜΙΣΟ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ)


https://i0.wp.com/www.archaiologia.gr/wp-content/uploads/2014/01/Arta_Platagi_2-470x338.jpg

Μια πήλινη πλαταγή (κουδουνίστρα) που βρέθηκε το 1999 στο οικόπεδο Δήμου (τμήμα του Δυτικού νεκροταφείου), κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών, επέλεξαν να παρουσιάσουν ως «Έκθεμα του Μήνα» για τον Δεκέμβριο του 2013 το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, σε βίντεο που φιλοξενείται στη σελίδα του Μουσείου στο facebook.

Πήλινη κουδουνίστρα που χρονολογείται στην Ύστερη Κλασική Περίοδο. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας (φωτ. ΛΓ΄ ΕΠΚΑ).

Η κουδουνίστρα βρέθηκε εξωτερικά ενός τάφου και χρονολογείται στην Ύστερη Κλασική περίοδο (2ο μισό του 4ου αι. π.Χ.). Ήταν διακοσμημένη με χρώμα και στην επιφάνειά της διατηρούνται ίχνη λευκού επιχρίσματος. Στη μία πλευρά υπάρχει οπή μέσα στην οποία έμπαινε η ξύλινη λαβή. Συνέχεια

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ


ΣΥΜΒΕΛΛ3Με ρίψη χημικών «ψεκασμό» και συλλήψεις απάντησαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014  που προσπάθησαν να προχωρήσουν από την Ομόνοια προς την Σταδίου, διεκδικώντας το δημοκρατικό δικαίωμα να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας κατά της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 6 μ.μ. και παρά τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπειών και συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και άλλων συνδικάτων «απήχθη» από την αστυνομία ο συνδικαλιστής – μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Αντωνόπουλος. Για να γίνει κατορθωτή η Συνέχεια

ΑΤΤΙΚΗ – Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ – 09/01


ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

Φόροι και οφειλές θα καταβάλλονται μόνο στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ


ΕΛΛΑ4Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε κάθε βεβαιωμένη στη Φορολογική Διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίον ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται η καταβολή των οφειλών αυτών να διενεργείται και στις Δ.Ο.Υ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ – Η ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ –


ΓΕΛ4Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη χορήγηση της 9ημερης άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, και δεν αγνοήθηκε καμία προειδοποίηση προς την Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τις άδειες κρατουμένων, ώστε να υπάρχει επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές.
Ειδικότερα, όπως σημειώνουν, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη είχε ενημερώσει εγγράφως από τις 24.12.2013 τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας, ότι το μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός πρόκειται να λάβει 9ήμερη άδεια την 1η Ιανουαρίου 2014 για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
Την ίδια ημέρα που ο Ξηρός έλαβε την άδεια, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2014, η κ. Στέφη απέστειλε νέο έγγραφο για τη χορήγηση της άδειας στον Ξηρό, προς 1) τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, 2) τη ΓΑΔΑ, 3) τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας – ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας), 4) τον διοικητή ΑΤ Κορυδαλλού και 5) τον διοικητή ΑΤ Καλλικράτειας.

ΛΙΒΥΗ – Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Άλι Ζεϊντάν προειδοποίησε σήμερα τα πετρελαιοφόρα που προσπαθούν να πλησιάσουν τα λιμάνια που έχουν καταλάβει ένοπλοι διαδηλωτές που ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία από την Τρίπολη ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά, διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να τα βυθίσει το πολεμικό ναυτικό της χώρας.


ΕΞ3Α

Στις 27 Μαΐου θα ξεκινήσουν τελικά φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.


 ΠΑΙΔΕΛΛ3Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών (25/5) και των αυτοδιοικητικών εκλογών (18 και 25/5).

Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, καθώς τις τελευταίες ημέρες είχαν «φουντώσει» οι φήμες ότι οι εξετάσεις θα ξεκινούσαν στις αρχές Μαΐου.
Όπως αναμένεται να ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις «μεταφέρθηκαν» φέτος στο τέλος Μαΐου και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα. Πέρυσι στις 15 Μαΐου έληξαν και τα μαθήματα στα σχολεία.