ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ( ΜΕ CINEGRAPHS ) TA ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ … ΠΑΛΙ


https://i0.wp.com/farm6.static.flickr.com/5228/5681914434_23b9b55e71_o.gif

KYΠΡΟΣ – Πλήρη και ξεκάθαρη στήριξη από Ρωσία Ρώσος Πρεσβευτής: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει κάποιο »θερμό» επεισόδιο στο μέλλον


 

Πλήρη και ξεκάθαρη στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων καθώς και στα κυριαρχικά της δικαιώματα για το ζήτημα αυτό, εκφράζει η Ρωσία διά του Πρεσβευτή της στην Κύπρο Vyacheslav Shumskiy.

Απαντώντας σε ερώτηση, μετά το πέρας της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για τα 51 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες και τις απειλές της Αγκυρας, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι η θέση της χώρας του για τις έρευνες από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αρκετά ξεκάθαρη.
«Από την αρχή τοποθετηθήκαμε αρκετά ξεκάθαρα πάνω στο θέμα, υποστηρίζουμε πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα των Κυπρίων για έρευνες και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων , αυτό(το δικαίωμα) είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και καμία αμφιβολία δεν υπάρχει περί τούτου», συμπλήρωσε. Συνέχεια

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ ….


10χρονος Θεσσαλονικιός ο πρωταθλητής Ευρώπης στο σκάκι!


Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκάκι στην κατηγορία των αγοριών ως δέκα ετών, αναδείχθηκε ο 10χρονος Ευγένιος Ιωαννίδης από την Θεσσαλονίκη.

Το πανευρωπαϊκό νεανικό πρωτάθλημα του 2011 διεξήχθη στηνΑλμπένα της Βουλγαρίας και συνολικά πήραν μέρος 23 σκακιστές και σκακίστριες από την Ελλάδα.

Τον 10χρονο, συνεχάρη ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 10χρονο σκακιστή Ευγένιο Ιωαννίδη, από τη Θεσσαλονίκη, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο φετινό νεανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων μέχρι 10 ετών», αναφέρει σε επιστολή του.

«Η επιτυχία του ανάμεσα σε 118 σκακιστές από 37 χώρες, αποδεικνύει ότι, ο ζήλος, η πειθαρχία, η προσήλωση ενός αθλητή, ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία, οδηγεί στην κατάκτηση υψηλών στόχων» προσθέτει.

Πέραν της πρωτιάς, η Ελλάδα είχε και άλλες διακρίσεις στο πρωτάθλημα. Την 7η θέση κατέλαβε η Ευγενία Τσιβελεκίδου στα κορίτσια κάτω των 8 ετών και την 9η θέση ο Νίκος Θεοδώρου στα αγόρια κάτω των 12 ετών.

 

seleo

Έλληνες υπομονή, όταν έλθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει!


Να γιατί η στρατηγική αξία των νησιών του Αιγαίου είναι αξεπέραστη. Γιατί όσα αεροσκάφη και να αποκτήσουν, μια ισχυρή αεράμυνα στα νησιά και τη Θράκη, θα τους στείλει αδιάβαστους!

INFOGNOMON

Ακολουθώντας τη λάμψη του χρυσού στην ιστορία


bullet
Χρυσός ρόδακας με συρματερή και κοκκιδωτή διακόσμηση. Βρέθηκε στη Μήλο. 650-600 π.Χ. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Ο χρυσός ήταν ανέκαθεν σύμβολο πλούτου και κοινωνικού γοήτρου. Η σπανιότητα, η λάμψη, η εύπλαστη υφή και η ανθεκτικότητά του τον έκαναν περιζήτητο ήδη από τη Νεολιθική εποχή. Πραγματικά αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης παρήχθησαν από τα επιδέξια χέρια ανώνυμων χρυσοχόων: τα περίφημα προσωπεία, τα σφραγιστικά δαχτυλίδια και τα χρυσά αγγεία των Μυκηναίων, τα περίτεχνα διαδήματα και περίαπτα των γεωμετρικών και αρχαϊκών χρόνων, τα χρυσά στεφάνια των Μακεδόνων, τα μικροσκοπικά σκουλαρίκια με τους φτερωτούς Έρωτες της Ελληνιστικής περιόδου, και πάρα πολλά ακόμη. Συνέχεια

ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΛΑΤΩ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


Στον προβλήτα του λιμανιού της Σούδας, προσέκρουσε, σήμερα το πρωί το επιβατηγό  οχηματαγωγό πλοίο «ΛΑΤΩ», κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χανιά και μεταφέροντας 1.118 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα περίπου 30 εκατοστών στο δεξιό πρυμναίο ζωνάρι και σε ύψος ενός περίπου μέτρου από την ίσαλο γραμμή, χωρίς να τραυματιστεί κανένας εκ των επιβατών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Σούδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά και προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

ΚΥΠΡΟΣ – Ενταση στην παρέλαση από ομάδα »αγανακτισμένων» ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Ενταση στην παρέλαση από ομάδα ''αγανακτισμένων''

 

Μικρή ομάδα «εθελοντών αγανακτισμένων –αφυπνισμένων πολιτών» φορώντας μαύρες και άσπρες φανέλες και κρατώντας πανό με διάφορα συνθήματα, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στα φώτα της Υπεραγοράς «Ορφανίδη» στη Λευκωσία, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.

Στο χώρο έγινε προσκλητήριο πεσόντων, για τους 13 νεκρούς της φονικής έκρηξης στο Μαρί τον περασμένο Ιούλιο με τους αφυπνισμένους πολίτες να διατρανώνουν την θέλησή τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους έως ότου οι ένοχοι οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, οι πολίτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους κρατώντας σφυρίχτρες.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, προσπάθησαν να παρελάσουν κατά μήκος της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’Ιωσήφ , όμως εμποδίστηκαν από την Αστυνομία.
Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας εκ των πολιτών υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από μέλος της Αστυνομίας. Επενέβησαν ψυχραιμότεροι ενώ στη σκηνή μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος και ζήτησε ενημέρωση για τα συμβάντα. Συνέχεια

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ


3  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗ ΥΠΕΞ  ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΙΤΕΡΑΝ  Ο  ROLAND DUMAS , KATΕΘΕΣΑΝ ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΥ

ΣΗΜΕΡΑ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΛΑΟΥ  ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ . 30 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΛΙΒΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ Η ΑΠΩΛΕΣΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ . ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΙΤΕΡΑΝ ROLAND DUMAS ΚΑΙ ΟΙ MARCEL CECCALDI , MICHEL VERGES

O DUMAS ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ .Ο  ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΙΒΥΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. Συνέχεια